Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Pizza z grzybami i koperkiem ciętym

  • pizza
  • 4
  • 60 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • suszone drożdże 7 g
  • ciepła woda 700 ml
  • mąka pszenna 550-600 g
  • cebula 1
  • ser niebieski
  • koperek pęczek
  • sól i pieprz
  • oliwa 100 g

sposób przyrządzenia

Koperek posiekaj i 3/4 ilości wymieszaj z oliwą. Dodaj szczyptę soli i pieprzu. Do miski wrzuć drożdże, wodę i 4 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw na bok pod przykryciem. Wsyp resztę mąki i zagnieć ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 h. Grzyby oczyść i pokrój w nieregularne cząstki. Cebulę pokrój w plasterki. Ciasto rozwałkuj. Posmaruj oliwą z koperkiem. Rozłóż grzyby i cebulę. Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 240 stopni. Pod koniec pieczenia posyp serem. Po wyjęciu posyp resztą koperku.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0