Pizza z grzybami i koperkiem ciętym
- pizza
- 4
- 60 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- suszone drożdże 7 g
- ciepła woda 700 ml
- mąka pszenna 550-600 g
- cebula 1
- ser niebieski
- koperek pęczek
- sól i pieprz
- oliwa 100 g
sposób przyrządzenia
Koperek posiekaj i 3/4 ilości wymieszaj z oliwą. Dodaj szczyptę soli i pieprzu. Do miski wrzuć drożdże, wodę i 4 łyżki mąki. Wymieszaj i odstaw na bok pod przykryciem. Wsyp resztę mąki i zagnieć ciasto aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1,5 h. Grzyby oczyść i pokrój w nieregularne cząstki. Cebulę pokrój w plasterki. Ciasto rozwałkuj. Posmaruj oliwą z koperkiem. Rozłóż grzyby i cebulę. Piecz w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 240 stopni. Pod koniec pieczenia posyp serem. Po wyjęciu posyp resztą koperku.