Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

pascha z czekoladkami, orzechami oraz melisą

  • Desery
  • 6

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • melisa 1/3 doniczki
  • tłusty twaróg tłustego twarogu
  • skórka otarta z 1 pomarańczy
  • masło 90 g
  • śmietanka 30% 100 ml
  • żółtka 3
  • cukier puder 100 g
  • garść czekoladek w kształcie jajek
  • garść słupków migdałów
  • sól 1/4 łyżeczki

sposób przyrządzenia

Do miski przełóż żółtka, połowę cukru oraz szczyptę soli. Ubij na puszystą masę. W rondlu podgrzej śmietankę do 90 stopni C. Jeszcze gorącą przelewaj stopniowo do misy z żółtkami. Miksuj aż składniki się połączą. Odstaw do wystudzenia. 

W misce utrzyj masło z resztą cukru. Dodaj twaróg oraz skórkę z pomarańczy. Połącz składniki. Wlej ostudzoną śmietankę. Wymieszaj. 

Orzechy i czekoladki pokrój na mniejsze cząstki. Melisę posiekaj. Połącz z resztą składników. W misce umieść większe sito z drobnymi dziurkami. A w nim ściereczkę. Całą masę przełóż na materiał i wyrównaj. Dociśnij talerzem i odstaw na całą noc do lodówki. 

Następnego dnia przełóż deser na talerz. Udekoruj czekoladkami, orzechami oraz melisą. Przechowuj w lodówce.



udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0