UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Ciastka z tymiankiem

  • Desery
  • 2 porcje
  • 1,5 godziny

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • listki tymianku 2 łyżki
  • mąka pszenna 250 g
  • migdały 150 g
  • jajka 2
  • cukier 150 g
  • masło 50 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

sposób przyrządzenia

Migdały posiekaj na drobne cząstki. Masło rozpuść. Do miski wsyp mąkę, proszek, tymianek, migdały, cukier, masło i jedno jajko. Połącz składniki. Przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto uformuj w 1-2 wałki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie pokrój wałki na 1,5 cm ciastka. Rozłóż na blasze i piecz kolejne 15 minut. Przełóż ciastka na drugą stronę i piecz kolejne 15 minut. Ciastka podawaj z herbatą. 

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0