Ciastka z tymiankiem
- Desery
- 2 porcje
- 1,5 godziny
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- listki tymianku 2 łyżki
- mąka pszenna 250 g
- migdały 150 g
- jajka 2
- cukier 150 g
- masło 50 g
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sposób przyrządzenia
Migdały posiekaj na drobne cząstki. Masło rozpuść. Do miski wsyp mąkę, proszek, tymianek, migdały, cukier, masło i jedno jajko. Połącz składniki. Przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto uformuj w 1-2 wałki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie pokrój wałki na 1,5 cm ciastka. Rozłóż na blasze i piecz kolejne 15 minut. Przełóż ciastka na drugą stronę i piecz kolejne 15 minut. Ciastka podawaj z herbatą.