UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Gruszki gotowane w winie z rozmarynem i tymiankiem

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • twarda gruszka 4
  • świeży tymianek garść gałązek
  • rozmaryn gałązka
  • wytrawne białe wino 500 ml
  • cukier brązowy 130 g
  • sok z cytryny 2 łyżki
  • lody w ulubionym smaku

sposób przyrządzenia

Obierz gruszki. W rondelku umieść wino, sok z cytryny i cukier. Zagotuj. Zmniejsz ogień, dodaj gruszki, tymianek i rozmaryn. Gruszki powinny być całkowicie przykryte winem, jeśli jest taka potrzeba dolej wodę. Gotuj aż gruszki staną się miękkie (ok 15-20 minut). Co jakiś czas delikatnie zamieszaj. Wyjmij gruszki i odstaw na bok. Zwiększ ogień i zredukuj wino, aż nabierze gęstej konsystencji sosu. Gruszki podawaj polane sosem z ulubionymi lodami albo śmietaną.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0