UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

BAJGIEL Z WĘDZONĄ RZODKIEWKĄ, RUKWIĄ WODNĄ I KOPERKIEM

  • wege
  • 2
  • 30 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • bajgle 2
  • rzodkiewka pęczek
  • rukiew wodna 1 doniczka
  • koper pół pęczka
  • serek do smarowania, np. chrzanowy 4 łyżki
  • sól wędzona 3/4 łyżki
  • sos sojowy 1 łyżka
  • ocet jabłkowy 3 łyżki
  • gorąca woda 5 łyżek

sposób przyrządzenia

Dzień wcześniej umyj rzodkiewki. Odetnij liście (liście możesz dodać do kanapki, sałaty albo pesto). Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki. Wrzuć je do słoika. Zalej octem i sosem sojowym. Dodaj 2 łyżki posiekanego koperku. W oddzielnym naczyniu rozpuść sól w gorącej wodzie. Kiedy woda ostygnie wlej ją do słoika z rzodkiewkami. Zalej wodą tak aby wszystkie rzodkiewki były zakryte płynami. Słoik zakręć i mocno potrząśnij aby składniki się połączyły. Wstaw do lodówki na minimum 8 godzin. Bajgle przekrój. Podpiecz przez 5-10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Wysmaruj serkiem. Rukiew umyj i połóż na kanapce. Przykryj rzodkiewkami. Dodaj resztę kopru i zamknij drugą połówką bajgla.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0