UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 50zł! Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta

Bułeczki z cukinią i szczypiorkiem

  • 6 porcji
  • 90 min.

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • szczypiorek pół pęczka
  • cukinia 250 g
  • sól łyżeczka
  • mąka pszenna 250 g
  • proszek do pieczenia łyżeczka
  • soda oczyszczona łyżeczka
  • zimne masło 75 g
  • feta 100 g
  • płatki chilli pół łyżeczki
  • pieprz do smaku

sposób przyrządzenia

Cukinię zetrzyj na dużych oczkach. Posyp solą i odstaw na 15 minut. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, sodę i dodaj masło. Połącz składniki. Dodaj posiekany szczypiorek, odciśniętą cukinię i chilli. Szybko zagnieć ciasto. Z ciasta uformuj małe bułeczki. Lekko je spłaszcz. Odkładaj je na talerz. Wstaw je na 20 minut do zamrażalki. Przełóż je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz przez 20-30 minut w temperaturze 220 stopni.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0