UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Pancakes z cukinii z kolendrą, śmietanką pietruszkową i krewetkami smażonymi z miętą

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • masło klarowane
  • cukinia 1 duża
  • jajka 2
  • mąka pszenna 7-8 łyżek
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • sól i pieprz do smaku
  • cięta kolendra 30 g
  • maślanka 1/4 szklanki
  • krewetki królewskie 800 g
  • czosnek 2 ząbki
  • świeża mięta 3-4 gałązki
  • śmietana 18% opakowanie
  • sól i pieprz
  • czosnek 1 ząbek
  • cięta pietruszka 15 g

sposób przyrządzenia

Krewetki rozmrażamy, myjemy, obieramy ze skorupek i oczyszczamy zostawiając ogonki.
Czosnek i pietruszkę siekamy, dodajemy do śmietanki i mieszamy. Doprawiamy pieprzem i solą, odstawiamy do lodówki.
Cukinię ścieramy na dużych oczkach, dodajemy jajka, mąkę, proszek do pieczenia, posiekaną kolendrę, maślankę i doprawiamy. Na koniec jeszcze raz miksujemy całość blenderem ręcznym. Wykładamy na rozgrzaną patelnię porcję ciasta i smażymy placki na złoty kolor.
Czosnek i miętę siekamy. Czosnek wrzucamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy krewetki i smażymy aż zrobią się różowe, pod koniec smażenia dodajemy miętę. Na każdy placek wykładamy łyżkę śmietanki i krewetki.

Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0