Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Bruschetta z pomidorami i amarantusem

  • 1 porcja
  • 15 min.

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • chleb 1 kromka
  • kolorowe pomidory garść
  • mała, czerwona cebula 1/3
  • mikro listki amarantusa 1/3 opakowania
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • masło klarowane 1 łyżeczka
  • sól i pieprz

sposób przyrządzenia

Pomidory umyj i pokrój w nieregularne kawałki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Całość wymieszaj z octem, olejem, czosnkiem i amarantusem. Dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż kromkę chleba, aż się ładnie zarumieni. Podawaj z salsą pomidorową.

udostępnij

Bruschetta z pomidorami i amarantusem

Obłędnie kolorowa bruschetta sprawi, że świat nabierze barw! Plus ten smak, który zachwyci każdego. Żywoczerwony amarantus ma łagodny posmak, ale wyraźne dodatki, z którymi komponuje się chleb, sprawią, że idzie się zakochać w tym daniu. Jeśli do bruschetty z pomidorami i świeżymi mikro listkami amarantusa dodasz jeszcze domowej roboty salsę pomidorową – zauroczysz każdego. W końcu nie bez powodu mówi się, że przez żołądek można trafić do serca! Warto więc przygotować bruschettę z amarantusem na romantyczny wieczór, walentynkową kolację lub bez żadnej okazji dla samego siebie!

 

Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0