UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Bruschetta z bobem, kolendrą i rukwią wodną

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • chleb 4 kromki
  • bob 3 garści
  • rukiew rodna pęczek
  • kolendra 1/2 pęczka
  • kwiaty jadalne garść
  • szalotka 1
  • czosnek 1 ząbek
  • olej do smażenia
  • oliwa 4 łyżki
  • sól 1/2 łyżeczki
  • musztarda 2 łyżeczki
  • ocet jabłkowy łyżeczka
  • olej ryżowy 5 łyżeczek
  • sól szczypta
  • pieprz szczypta

sposób przyrządzenia

Aby przygotować sos w małej miseczce umieść musztardę, ocet, olej, sól i pieprz. Rózgą połącz wszystkie składniki. W garnku zagotuj wodę, dodaj pół łyżeczki soli, wrzuć bób. Gotuj aż będzie miękki. Drobno pokrój szalotkę i czosnek. Przecedź bób, zalej zimną wodą i wyjmij z łupin. Na patelni grillowej rozgrzej dwie łyżki oleju. Połóż kromki chleba aż się zarumienią. W misce umieść rukiew wodną i skrop sosem. Rozgrzej olej na patelni i podsmaż krótko. Dodaj bób i posiekaną kolendrę – delikatnie zamieszaj. Na grzankach połóż rukiew wodną, bób z szalotką, polej sosem i obsyp kwiatami jadalnymi.

Przepis i zdjęcie: http://masztalerz.tumblr.com/

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0