Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Warzywne tacos z bazyliowym sosem i mikro listkami

  • 2
  • 45 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • ulubione warzywa korzeniowe
  • oliwa z oliwek
  • mikro listki rzodkiewki
  • mikro listki jarmużu
  • mąka 250 g
  • gorąca woda 150 ml
  • nerkowce garść
  • bazylia pęczek

sposób przyrządzenia

Warzywa pieczemy z dodatkiem oliwy.
Po upieczeniu dodajemy mnóstwo Mikro liści rzodkiewki i jarmużu.
W tym czasie robimy placki tacos: łączymy 250 g mąki, 150 ml gorącej wody i 2 łyżki oliwy. Z ciasta robimy placki, smażymy je, a potem pieczemy 15 minut w 150 stopniach C.
Sos do warzyw robimy w BabyCook – miksujemy nerkowce z dużą garścią bazylii i oliwą.
Gdy warzywa, placki tacos i sos są gotowe, nakładamy warzywa do placków, polewamy sosem, gotowe!

Przepis: Angelika Paruboczy

 

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0