Chleb – kanapka z ziołami i kozim serem
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
sposób przyrządzenia
Szpinak zblanszuj w osolonym wrzątku przez 2 minuty. Na patelni podsmaż na oliwie posiekaną w cienkie piórka cebulę, następnie dodaj czosnek i podsmażaj jeszcze chwilę, aż zmiękną. Wszystkie zioła grubo przesiekaj i dodaj na patelnię. Chwilę podsmażaj i dodaj zblanszowany, przesiekany szpinak. Wszystko dobrze wymieszaj i odstaw. W chlebie odkrój czapkę i wyjmij ze środka miąższ. Przygotowanym farszem wypełnij chleb dodając ser. Przykryj czapką. Można jeść od razu lub zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki i zabrać na piknik następnego dnia.
Przepis i zdjęcie: Ola Szwarc & Zosia Różycka