Puree z tymiankiem i grzybami w sosie balsamicznym, z szałwią i kolendrą
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
sposób przyrządzenia
Masło rozpuszczamy i mieszamy ze śmietaną. Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki, gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu ugniatamy i dodajemy śmietanę z masłem, posiekany tymianek i przyprawy. Mieszamy do uzyskania puszystej konsystencji.
Cukier rozpuszczamy na karmel, dodajemy ocet i gotujemy do zgęstnienia. Grzyby myjemy i podsmażamy na maśle z cebulą, szałwią i czosnkiem. Dodajemy sos balsamiczny i jeszcze chwilkę podsmażamy. Wykładamy na puree i dodajemy kolendrę.
Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com