UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Dyniowe gnocchi z chrupiącą szałwią

  • Makarony

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • dynia bez skóry 250 g
  • ziemniaki 250 g
  • mąka ok 100g - 200 g
  • jajka 1
  • sól szczyptę
  • kurkuma łyżeczka
  • listki szałwii 1 doniczka
  • parmezan do posypania

sposób przyrządzenia

Ziemniaki ugotuj aż będą miękkie i odstaw do wystygnięcia. Dynię wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i tak samo jak ziemniaki upiecz do miękkości. Za pomocą tłuczka rozgnieć warzywa, dodaj przyprawy, jajko i mąkę. Wszystkie składniki połącz ze sobą. Jeśli ciasto nadal klei się do rąk dodaj więcej mąki. Z ciasta uformuj wałeczki i wytnij kluski. Zagotuj wodę i delikatnie wrzuć gnocchi, delikatnie mieszaj aby nie przywarły do dna. Jak wypłyną na wierzch wyjmij je i odstaw na bok. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć świeżą szałwię i po chwili dodaj gnocchi. Smaż aż ładnie się zarumienią. Podawaj ze startym serem.

Zdjęcie i przepis: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0