UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Kasza jaglana z brzoskwinią i szałwią

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • kasza jaglana 1 szklanka
  • sok jabłkowy 250 ml
  • woda 250 ml
  • brzoskwinia 2
  • świeża szałwia kilka listków
  • cukier trzcinowy 2 łyżeczki
  • masło 20 g
  • pestki słonecznika 100 g

sposób przyrządzenia

Wodę zagotować z sokiem jabłkowym. Wrzucić opłukana wcześniej kaszę, delikatnie zamieszać i gotować kilka minut pod przykryciem. Następnie odkryć i gotować do całkowitego odparowania płynów, delikatnie mieszając.
Brzoskwinie umyć, pozbawić pestki, pokroić na plasterki. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić do niego kilka listków świeżej szałwii i brzoskwinie. Przesmażyć je delikatnie. Dodać brązowy cukier i smażyć aż się delikatnie skarmelizują. Brzoskwinie i szałwię ułożyć na kaszy, polać sosem który wytworzy się w trakcie smażenia, obsypać prażonymi pestkami słonecznika.

Przepis: Grzegorz Łapanowski
Foto: Kamil Zieliński

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0