UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Ziołowa sałata z rostbefem i granatem

składniki

  • rostbef 1/2 kg
  • pestki z dużego granatu 1
  • rukola 2 doniczki
  • mięta 2 doniczki
  • trybula (opcjonalnie) 1 doniczka
  • szczypiorek 1 doniczka
  • bazylia 1 doniczka
  • bazylia czerwona 1 doniczka
  • kolendra 1 doniczka
  • pietruszka 1 doniczka
  • sok z połowy cytryny
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa 1/3 szklanki
  • musztarda Dijon 1 łyżeczka

sposób przyrządzenia

Umyty i osuszony rostbef w temperaturze pokojowej porządnie nasól, napieprz i natrzyj odrobiną oliwy. Połóż na mocno rozgrzaną patelnię grillową i smaż po kilka minut z każdej strony, jeśli lubisz średnio wysmażone. Odstaw na 5 minut, aby odpoczęło. Wszystkie zioła wymieszaj, skrop oliwą wymieszaną z musztardą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Rostbef pokrój w plastry, połóż na sałatce ziołowej i posyp pestkami granatu.

Przepis i zdjęcie: Ola Szwarc & Zosia Różycka

udostępnij