UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Ciastka z tymiankiem

składniki

  • listki tymianku 2 łyżki
  • mąka pszenna 250 g
  • migdały 150 g
  • jajka 2
  • cukier 150 g
  • masło 50 g
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

sposób przyrządzenia

Migdały posiekaj na drobne cząstki. Masło rozpuść. Do miski wsyp mąkę, proszek, tymianek, migdały, cukier, masło i jedno jajko. Połącz składniki. Przygotuj blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto uformuj w 1-2 wałki. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie pokrój wałki na 1,5 cm ciastka. Rozłóż na blasze i piecz kolejne 15 minut. Przełóż ciastka na drugą stronę i piecz kolejne 15 minut. Ciastka podawaj z herbatą. 

udostępnij

Tymianek dobrze
komponuje się z: