UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta. Pobierz kalendarz na 2021!

ZUPA Z PIECZONYCH JABŁEK ZE ŚWIEŻYM OREGANO

  • zupy

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • 2 małe korzenie pietruszki
  • 100 g surowej dyni
  • kwaśne jabłko 3
  • świeże oregano
  • 2 goździki roztarte w moździerzu
  • tymianek 2-3 łyżeczki
  • woda
  • olej rzepakowy
  • szalotka 1
  • sól i pieprz
  • suszone jabłka do dekoracji
  • krakersy

sposób przyrządzenia

Jabłka, dynię i pietruszkę obierz. Pokrój w małe cząstki. Umieść w naczyniu do pieczenia i wysmaruj olejem. Przykryj i piecz aż warzywa zmiękną. Odstaw do wystygnięcia. Szalotkę obierz i posiekaj. Podsmaż na maśle, aż się zeszkli. Przełóż szalotkę i upieczone produkty do blendera, dodaj przyprawy, zioła i wody tyle aby konsystencja zupy przypominała gęsty krem. Zupę podawaj z suszonymi jabłkami i krakersami.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0