UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Krem z pieczonej dyni i papryki z mlekiem kokosowym i pesto z kolendry

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

sposób przyrządzenia

Dynię kroimy na kawałeczki. Papryki przekrawamy na pół i wydrążamy środki. Układamy wszystko na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Pieczemy w temp. 200 st. C przez ok 30 min. Po upieczeniu i ostudzeniu, z papryk ściągamy skórę i kroimy na kawałki.
Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy bulionem. Dodajemy posiekany lubczyk i  pietruszkę. Całość miksujemy blenderem. Dolewamy mleko kokosowe, mieszamy. Listki kolendry myjemy i dokładnie suszymy, a następnie siekamy na drobno. Umieszczamy w miseczce i dolewamy oliwy z oliwek, dosypujemy parmezan i orzeszki – całość miksujemy blenderem. W zależności od preferencji możemy dodać odrobinę soli.
Krem z dyni przelewamy do miseczek, dekorujemy odrobiną mleka kokosowego i łyżeczką pesto z kolendry.

Przepis i zdjęcie: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0