UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Krem z selera naciowego z lubczykiem

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • seler naciowy 1
  • biała cebula
  • świeży lubczyk doniczka
  • białe wytrawne wino 1/4 szklanka
  • sok z cytryny 3 łyżki
  • olej kokosowy 1 łyżeczka
  • mleko migdałowe 500 ml
  • sól, biały pieprz do smaku

sposób przyrządzenia

Seler kroimy na kawałki i gotujemy na parze do miękkości (przez około 10 minut). W średnio głębokim garnku podsmażamy cebulę. Dodajemy wino i olej kokosowy. Chwilę gotujemy. Dodajemy ugotowanego na parze selera, mleko, liście lubczyku, sok z cytryny i przyprawy, chwilę podgrzewamy. Miksujemy blenderem na gładki krem, podajemy z pestkami dyni.

Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0