UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Tarta wielkanocna z łososiem, tymiankiem, bazylią i kolendrą.

  • Ryby

składniki

  • mąka pszenna 250 g
  • jajka 1
  • woda 2 łyżki
  • masło 120 g
  • sól 1 łyżeczka
  • tymianek listki z 1/2 doniczki
  • przepiórcze jajka 8
  • łosoś 200 g
  • ser mozzarella 100 g
  • jajka 2
  • serek śmietankowy 400 g
  • czosnek
  • świeża bazylia listki
  • sól i pieprz
  • świeża kolendra listki

sposób przyrządzenia

Składniki na spód zagniatamy i chłodzimy w lodówce przez 30 min.
Posmarowaną masłem i wysypana masłem formę wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i pieczemy 10 min. w 180 °C.
Jajka przepiórcze gotujemy na twardo. Łososia pieczemy. Resztę składników mieszamy w misce, doprawiamy solą, pieprzem i wylewamy na podpieczony spód. Układamy na wierzch kawałki  łososia i ugotowane jajka. Pieczemy 20 min. w 180 °C.

Zdjęcie i przepis: Dominika Piwowar
www.muffinkarnia.com/

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0