ogórki z kolendrą
- Fit
- 2
- 15 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- ogórki gruntowe 6 sztuk
- płatki migdałowe garść
- świeża kolendra garść
- twaróg 6 łyżek
- skórka otwarta z połowy cytryny
- sos:
- olej rzepakowy 40 ml
- musztarda 1 czubata łyżeczka
- miód 1 czubata łyżka
sposób przyrządzenia
Do kielicha ręcznego blendera wrzuć wszystkie składniki potrzebne do przygotowania sosu. Zmiksuj na gładką konsystencję. Płatki migdałowe podpraż na suchej patelni, aż się lekko zarumienią. Ogórki obierz i przekrój wzdłuż. Rozłóż na talerzu. Posyp twarogiem, kolendrą, skórką startą z cytryny i orzechami. Całość skrop miodowym sosem.