UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Sałata z rukwią wodną, młodymi ziemniakami, rzodkiewką, ogórkami, koprem, szczypiorkiem i słonecznikiem

  • Sałaty
  • 2
  • 30 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • młode ziemniaki 10
  • strączki bobu
  • cebula 0,5
  • rzodkiewki kilka sztuk
  • ogórek gruntowy 2
  • seler naciowy
  • rukiew wodna
  • koper
  • szczypiorek
  • musztarda angielska 2 łyżeczki
  • ocet 2 łyżki
  • miód 1 lyżeczka
  • sól i pieprz
  • olej sezamowy 8 łyżeczek
  • ziarna słonecznika
  • olej rzepakowy 3-4 łyżeczki

sposób przyrządzenia

Ziemniaki oczyść i włóż do garnka. Zalej wodą i gotuj aż będą miękkie. Pod koniec gotowania dorzuć na 2-3 minuty strąki bobu. Odcedź i przełóż ugotowane warzywa na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym. Smaż aż warzywa ładnie się zarumienią. Cebulę, ogórki, seler i rzodkiewki pokrój w nieregularne cząstki. Rukiew umyj i osusz. W małej misce wymieszaj olej sezamowy, ocet, musztardę, miód i dopraw solą oraz pieprzem. Do miski przełóż rukiew, słonecznik, dodaj resztę warzyw, polej sosem oraz posyp posiekanym szczypiorkiem i koprem.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0