Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

congee z miętą

  • śniadania

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • mięta garść
  • biały ryż 1/2 szklanki
  • woda 4 szklanki
  • mleko 460 ml
  • sól szczypta
  • kardamon 1/2 łyżeczki
  • pasta tahini 1 łyżka
  • owoce sezonowe garść
  • płatki kwiatów jadalnych
  • miód lub syrop klonowy 2 łyżki

sposób przyrządzenia

Dzień wcześniej do garnka przesyp ryż. Zalej wodą. Następnego dnia odcedź ryż. Przepłucz i przełóż do garnka oraz zalej mlekiem. Dodaj przyprawy i gotuj na małym ogniu przez 30 minut. Co jakiś czas mieszaj, aż ryż się rozpadnie i powstanie kleik. Owoce umyj i pokrój w mniejsze cząstki. Połącz z porwaną miętą i płatkami kwiatów. Ryż przełóż do miski. Dodaj owoce, miętę, tahini oraz miód.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0