Realizujemy wyłącznie zamówienia od 60 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Jaglanka z dynią i miętą

  • Desery
  • 2 porcje
  • 15 minut

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • sucha kasza jaglana 80 g
  • kurkuma 1/4 łyżeczki
  • kardamon 1/4 łyżeczki
  • cynamon 1/4 łyżeczki
  • mleko migdałowe 400 ml
  • starta, surowa dynia 5-6 łyżek
  • mięta gałązka
  • gruszka kilka plastrów
  • syrop klonowy 2 łyżki
  • posiekane orzechy laskowe 2 łyżki

sposób przyrządzenia

W rondlu podpraż przez 2 minuty kaszę. Zalej mlekiem. Dodaj przyprawy i dynię. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Mieszaj co jakiś czas. Jaglankę przełóż do misek, udekoruj porwaną miętą, gruszką, orzechami oraz
syropem.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0