UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 50zł! Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta

Jaglanka z dynią i miętą

  • Desery
  • 2 porcje
  • 15 minut

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • sucha kasza jaglana 80 g
  • kurkuma 1/4 łyżeczki
  • kardamon 1/4 łyżeczki
  • cynamon 1/4 łyżeczki
  • mleko migdałowe 400 ml
  • starta, surowa dynia 5-6 łyżek
  • mięta gałązka
  • gruszka kilka plastrów
  • syrop klonowy 2 łyżki
  • posiekane orzechy laskowe 2 łyżki

sposób przyrządzenia

W rondlu podpraż przez 2 minuty kaszę. Zalej mlekiem. Dodaj przyprawy i dynię. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Mieszaj co jakiś czas. Jaglankę przełóż do misek, udekoruj porwaną miętą, gruszką, orzechami oraz
syropem.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0