Jaglanka z dynią i miętą
- Desery
- 2 porcje
- 15 minut
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- sucha kasza jaglana 80 g
- kurkuma 1/4 łyżeczki
- kardamon 1/4 łyżeczki
- cynamon 1/4 łyżeczki
- mleko migdałowe 400 ml
- starta, surowa dynia 5-6 łyżek
- mięta gałązka
- gruszka kilka plastrów
- syrop klonowy 2 łyżki
- posiekane orzechy laskowe 2 łyżki
sposób przyrządzenia
W rondlu podpraż przez 2 minuty kaszę. Zalej mlekiem. Dodaj przyprawy i dynię. Gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, aż kasza wchłonie płyn. Mieszaj co jakiś czas. Jaglankę przełóż do misek, udekoruj porwaną miętą, gruszką, orzechami oraz
syropem.