UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Owsianka z jabłkami, orzechami, tymiankiem i miętą

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • płatki owsiane 5-6 łyżek
  • otręby łyżka
  • orzechy pekan 2 łyżki
  • mleko 200 ml
  • cynamon szczypta
  • listki świeżej mięty kilka
  • listki tymianku 1/2 doniczki
  • miód łyżka
  • małe jabłko 1/2

sposób przyrządzenia

Do garnuszka wsyp płatki owsiane i otręby, zalej mlekiem. Zagotuj i mieszaj, aby płatki nie przywarły do dna garnka, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez ok 4 minuty. Na suchej rozgrzanej patelni podpraż orzechy pekan aż się zarumienią. Pokrój jabłka w plastry i wrzuć na patelnię, dodaj miód, cynamon i tymianek. Smaż aż jabłka lekko puszczą sok i zarumienią się. Owsiankę podawaj z jabłkami, orzechami, świeżym tymiankiem i miętą.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0