UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Chłodnik owocowy z miętą i melisą

  • 2
  • 30 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • truskawki 300 g
  • borówki garść
  • woda 500 ml
  • kardamon 1/4 łyżeczki
  • starta skórka z pomarańczy
  • cukier 4 łyżeczki
  • mięta
  • melisa
  • mleko migdałowe 200 ml
  • makaron 80 g
  • płatki kwiatów jadalnych

sposób przyrządzenia

Do garnka wsyp oczyszczone i pozbawione szypułek truskawki. Zalej mlekiem. Dodaj kardamon, cukier, skórkę pomarańczy i posiekaną miętę. Zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez 10-15 minut aż truskawki się rozpadną. Odstaw do wystygnięcia. Możesz przecedzić przez sitko, ale nie jest to konieczne. Zupę wstaw do lodówki na minimum 4 godziny. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przelej zimną wodą. Zupę podawaj ze schłodzonym z makaronem, borówkami albo malinami, miętą, melisą i kwiatami.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0