Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Chłodnik Babci Janiny

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • botwinka z liśćmi 1 pęczek
  • woda 1 szklanka
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • cukier 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz
  • maślanka 1 l
  • śmietana 22% 1 szklanka
  • ogórek 1
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • szczypiorek 1 doniczka
  • koperek 1 doniczka

sposób przyrządzenia

Botwinkę kroimy razem z liśćmi i gotujemy w wodzie ok. 6 minut. W trakcie dodajemy cukier, sól, pieprz i sok z cytryny. Po zagotowaniu studzimy. Maślankę mieszamy ze śmietaną i dodajemy do botwinki.Na koniec wrzucamy drobno pokrojoną rzodkiewkę, ogórek, koperek i szczypiorek.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0