Risotto z groszkiem, miętą i szałwią
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
sposób przyrządzenia
W głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, dodaj posiekaną szalotkę. Smaż przez chwilę. Wrzuć posiekany czosnek i ryż. Podsmaż przez minutę, cały czas mieszając. Wlej cydr. Jak ryż wchłonie cały płyn, dodawaj po 2 łyżki bulionu. Kolejne dwie dodaj dopiero wtedy gdy ryż wchłonie płyn. Na koniec dodaj masło. Na oddzielnej patelni rozgrzej olej, wrzuć listki szałwii i smaż aż będą chrupiące. Jeśli masz młody groszek dodaj go do risotto. Jeśli używasz mrożonego, ugotuj go wcześniej. Zamieszaj delikatnie risotto z groszkiem, posiekaj miętę, porwij ser i dodaj do dania. Risotto podawaj z szałwią i jedz od razu.
Przepis i zdjęcie: http://masztalerz.tumblr.com/