UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Bruschetta z pomidorami i amarantusem

  • 1 porcja
  • 15 min.

składniki

  • chleb 1 kromka
  • kolorowe pomidory garść
  • mała, czerwona cebula 1/3
  • mikro listki amarantusa 1/3 opakowania
  • olej rzepakowy 2 łyżki
  • ocet jabłkowy 1 łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • masło klarowane 1 łyżeczka
  • sól i pieprz

sposób przyrządzenia

Pomidory umyj i pokrój w nieregularne kawałki. Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Całość wymieszaj z octem, olejem, czosnkiem i amarantusem. Dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej masło. Podsmaż kromkę chleba, aż się ładnie zarumieni. Podawaj z salsą pomidorową.

udostępnij

Amarantus idealnie
komponuje się z: