wrapy w kapuście z bazylią
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- bazylia pęczek
- tofu 1 opakowanie
- ogórki gruntowe 2 sztuki
- żółta papryka 1 sztuka
- jarmuż 3 garści
- kapusta włoska 1 mała główka
- jogurt grecki
- jogurt naturalny 10 łyżek
- majonez 6 łyżek
- pasta chili 1 łyżka
- szczypta soli
- sok z cytryny 1 łyżka
- sezam 3 łyżki
sposób przyrządzenia
Kapustę podziel na liście, umyj i osusz. Szparagi umyj i odłam końcówki. Paprykę umyj i pokrój słupki. Liść kapusty rozłóż na desce. Rozsmaruj 1 łyżeczkę jogurtu greckiego. Na połowie liścia połóż tofu, paprykę, część liści jarmuż i bazylii. Zwiń liść ciasno tak, aby składniki się nie wysuwały. Możesz pomóc sobie wykałaczką. W miseczce połącz jogurt naturalny, majonez, chilli, sól i sok z cytryny. Wrapy jedz z sosem majonezowym, posypane sezamem.