Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Szparagi na rukwi wodnej z kolendrą i bazylią czerwoną

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

sposób przyrządzenia

Włóż jajka przepiórcze do gotującej się wody. Wyjmij po upływie 4 minut. Zalej zimną wodą i obierz ze skorupki. Odłam końcówki szparagów i umyj je dokładnie. Przekrój wzdłuż na pół. Pokrój czosnek i chili na cienkie plasterki. Odstaw na bok. W misce umieść rukiew wodną, bazylię, kolendrę, chili, sok z ćwiartki cytryny, szczyptę soli i pieprzu. Dodaj 3 łyżki oleju lnianego, delikatnie zamieszaj. Rozgrzej patelnię grillową z 1-2 łyżkami oleju do smażenia. Podsmaż szparagi przez parę minut aż się ładnie zarumienią. Pod koniec grillowania dołóż czosnek. Smaż przez 2 minuty. Zdejmij szparagi i czosnek, podawaj na lekkiej sałatce z rukwi wodnej. Całość skrop sokiem z ćwiartki cytryny.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0