UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Sorbet z mango ze świeżym imbirem i ziołami

  • Desery

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • mango 3
  • campari kilka łyżek
  • świeży imbir kawałek
  • różowy grejpfrut 1
  • świeża szałwia kilka listków
  • melisa kilka listków
  • purpurowa bazylia kilka listków

sposób przyrządzenia

Mango umyć, obrać, przekroić na pół i usunąć pestkę. Miąższ z dwóch owoców pokroić na kawałki i zmiksować z obranym i startym imbirem. Wlać campari i jeszcze raz zmiksować. Sorbet przelać do pojemnika. Schłodzić w zamrażalniku około godziny. Wyjąć i jeszcze raz krótko zmiksować. Ponownie umieścić w zamrażalniku. Powtórzyć tę czynność trzy lub cztery razy. Sorbet powinien być gładki i gęsty.

Do każdego kieliszka nałożyć sporą kulkę domowego sorbetu. Grejpfruta obrać ze skóry, wyciąć filety. Ułożyć po kilka obok sorbetu. Do każdej porcji wrzucić także trochę pokrojonego w zapałkę świeżego owocu mango i po kilka listków purpurowej bazylii i melisy.

Przepis: Grzegorz Łapanowski
Foto: Kamil Zieliński

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0