UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Smażony kurczak z szalotką, kolendrą oraz sosem jogurtowo-koperkowym

  • Drób

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • pierś z kurczaka
  • kurkuma łyżka
  • słodka papryka łyżeczka
  • papryka wędzona 1/2 łyżeczki
  • zaa'tar 1/2 łyżeczki
  • olej z orzeszków ziemnych kilka łyżek
  • cytryna 1
  • placki tortilli kilka
  • świeża kolendra 1/2 pęczka
  • świeży koperek doniczka
  • szalotka 2
  • czosnek 1 ząbek
  • wiejski gęsty jogurt 1/2 szklanki
  • sól i pieprz

sposób przyrządzenia

Kurczaka pokrój w kawałki, dodaj wszystkie przyprawy, 3 łyżki oleju, wymieszaj całość i wstaw do lodówki na minimum 2 godziny. Aby przygotować sos w miseczce połącz posiekany koperek, łyżkę soku z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki. Rozgrzej olej na patelni, wrzuć kurczaka i smaż. Pod koniec wrzuć posiekaną kolendrę. Szalotkę posiekaj. Pszenne placki podgrzej na suchej patelni. Kurczaka podawaj na plackach z sosem jogurtowym i szalotką.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0