UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Rozgrzewająca zupa z fasoli ze świeżą kolendrą i lubczykiem

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • dyna (obrana i pokrojona w kostkę) 300 g
  • pomidory z puszki 300 g
  • cebula 2
  • czosnek 3 ząbki
  • czerwona fasola z puszki 800 g
  • świeży lubczyk garść
  • olej do smażenia
  • sól i pieprz do smaku
  • kolba kukurydzy 1
  • kolendra 1/2 pęczka
  • papryczka chili 1/2
  • kumin 1 łyżeczka

sposób przyrządzenia

Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Dynię obierz i pokrój w kostkę. Rozgrzej piekarnik, skrop dynię olejem i piecz aż zmięknie. Rozgrzej olej w garnku i dodaj cebulę oraz czosnek. Podsmaż przez chwilę. Dodaj dynię i pomidory. Odcedź fasolę, przelej wodą i dodaj do garnka. Dodaj przyprawy i lubczyk, a na koniec zmiksuj na gładki krem. Dolej odrobinę wody albo bulionu jeśli zupa jest za gęsta. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Połóż kukurydzę i smaż aż ładnie się zarumieni. Pokrój chilli w drobne kawałki, urwij listki kolendry. Postaw kukurydzę pionowo na desce do krojenia i za pomocą noża odkrój ziarenka. Zmieszaj razem z chilli i kolendrą. Zupę podawaj z salsą kukurydzianą i świeżą kolendrą.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.fotografiamasztalerz.pl

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0