Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Sałatka z jarmużem, kaszą bulgur, serem feta, pietruszką, kolendrą, tofu, granatem i ciecierzycą

  • Sałaty

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • jarmuż garść
  • kasza bulgur 1/2 szklanki
  • granat 2 łyżki
  • sezam 1/2 łyżeczki
  • ser feta 2 łyżki
  • pietruszka garść
  • kolendra garść
  • tofu 90 g
  • ciecierzyca z puszki 3 łyżki
  • kurkuma łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia

sposób przyrządzenia

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Przecedź przez gęste sito i odstaw na bok. Jarmuż umyj i osusz. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. W naczyniu żaroodpornym umieść jarmuż, skrop olejem, dodaj szczyptę soli i pieprzu. Piecz przez ok 10 minut. Tofu pokrój w kostkę i umieść w misce, dodaj 2 łyżki oleju, kurkumę, posiekaną kolendrę, sezam, szczyptę soli i pieprzu. Smaż na rozgrzanej patelni aż tofu się zarumieni. Ciecierzycę przecedź przez sito i przepłucz wodą. Sałatkę podawaj z kaszą, upieczonym jarmużem, tofu, serem feta, natką pietruszki i granatem.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0