UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Darmowa dostawa przy zakupie powyżej 50zł! Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta

Aromatyczny bulion wołowy

  • Wołowina

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • woda 4 l
  • szponder wołowy 700 g
  • duża cebula 1
  • świeży imbir 5 cm
  • anyż 1 gwiazdka
  • marchewka 2
  • pietruszka 2
  • seler 1
  • pieczarki 8
  • świeża kolendra
  • świeży soliród
  • trawa cytrynowa 1
  • czosnek 2 ząbki
  • zielony ogórek 1
  • papryczka chili 1
  • sól i pieprz do smaku

sposób przyrządzenia

Mięso gotujemy przez 5 minut, odcedzamy. Zalewany świeżą wodą (4l) dodajemy opaloną cebulę, imbir, anyż, rozgniecioną trawę cytrynową i czosnek. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Po tym czasie do bulionu dodajemy obraną marchewkę, selera oraz pietruszkę i gotujemy przez godzinę, odcedzamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Do miseczki nakładamy pokrojonego w plastry ogórka i pieczarki, posiekaną papryczkę chili, kolendrę i zblanszowany soliród, całość zalewamy bulionem.

Przepis: Grzegorz Łapanowski
Fot. Kamil Zieliński

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuuj zakypy
0