Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Sałatka z rukwią wodną, oregano i pietruszką

  • Sałaty

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

sposób przyrządzenia

Na patelni grillowej rozgrzej łyżkę oleju, połóż ser halloumi i smaż aż się zarumieni. Aby przygotować sos do miseczki wlej olej lniany, musztardę, sól i pieprz, sok z cytryny i miód. Całość dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i dodaj jarmuż, podsmaż przez 2 minuty. Orzechy podpraż na suchej patelni. Do miski wrzuć jarmuż, rukiew wodną, pietruszkę, lubczyk, orzechy, granat i ser. Skrop sosem i wymieszaj.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0