Tatar z sarny ze świeżymi ziołami
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- comber lub udziec z sarny 0,4 kg
- kapar łyżka
- korniszon kilka
- średnia czerwona cebula 2
- sól, pieprz, cukier
- sos worcester
- natka pietruszki kilka gałązek
- kolendra kilka gałązek
- jajko przepiórcze 4
- marynowany strączek papryczki chili kilka
sposób przyrządzenia
Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Posiekać je ostrym nożem. Doprawić solą, pieprzem odrobiną cukru i sosem worcester. Schłodzić. Cebulę obrać i pokroić w bardzo drobną kostkę. Kapary i zioła posiekać. Korniszony pokroić. Dodatki wymieszać z mięsem lub ułożyć obok tatara. Podawać ze strączkami marynowanego chili i surowym żółtkiem z przepiórczego jajka.
Przepis: Grzegorz Łapanowski
Fot. Kamil Zieliński