sałata z kalarepą i kolendrą
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- kolendra garść
- mała kalarepa 1 sztuka
- orzechy ziemne 1 łyżka
- pomarańcza 1/4
- kwaśne jabłko 1/2
- porzeczki 2 łyżki
- sezamki 2 sztuki
- oliwa 3 łyżki
- ocet winny 1 łyżka
- miód 1 łyżeczka
- musztarda pół łyżeczki
- sól oraz pieprz do smaku
sposób przyrządzenia
W miseczce połącz oliwę, ocet, miód, musztardę oraz sól i pieprz. Orzechy posiekaj. Owoce umyj. Kalarepę posiekaj w cienkie piórka. Jabłka w zapałki, a pomarańczę w cząstki. W misce ułóż kalarepę owoce i orzechy. Sezamki rozgnieć w dłoniach. Polej sosem i posyp świeżą kolendrą.