Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

ROZMARYNOWE KRAKERSY

  • 5
  • 1 h

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • 1 pęczek rozmarynu
  • mąka orkiszowa 320 g
  • jajko 1
  • sól i pieprz
  • sproszkowana cebula 2 łyżki
  • parmezan 100 g
  • masło 160 g
  • lodowata woda 3 łyzki

sposób przyrządzenia

Połowę rozmarynu drobno posiekaj. Drugą połowę posiekaj w większe cząstki-odstaw na bok. W misce połącz wszystkie składniki oprócz wody. Dopiero na koniec dodaj wodę. Ciasto wstaw do lodówki na 40 minut. Ciasto rozwałkuj pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia na grubość około 0,5 cm. Pokrojone w większe cząstki igły rozmarynu rozłóż na cieście i dociśnij wałkiem. Wytnij krakersy. Przełóż je na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut aż się zarumienią. Odstaw do wystudzenia. Podawaj z pastą warzywną.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kontynuuj zakypy
0