UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Polenta z cukinią, pietruszką i bazylią

  • 4
  • 60 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • świeża pietruszka
  • świeża bazylia
  • cebula
  • cukinia
  • por
  • kurkuma pół łyżeczki
  • kaszka kukurydziana 220 g
  • sól
  • pieprz
  • czosnek ząbek
  • bulion warzywny 1 litr
  • olej rzepakowy 3 łyżki

sposób przyrządzenia

Cebulę, czosnek i por drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej olej. Wsyp cebulę i por. Dodaj przyprawy i podsmaż przez 2 minuty. Dodaj czosnek. Smaż kolejną minutę. Patelnię zdejmij z ognia i odstaw na bok. Do garnka wsyp kaszkę kukurydzianą, wlej bulion i podgrzej. Mieszaj aż kasza zgęstnieje. Dodaj warzywa z patelni i posiekaną bazylię. Wymieszaj. Całość przełóż do foremki do pieczenia. Wyrównaj. Cukinię umyj i pokrój w cienkie plasterki. Plastry cukinii wciśnij w polentę. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni, tryb góra-dół. Piecz przez 20-30 minut. Polentę podawaj z posypaną pietruszką.

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0