Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Pieczona dynia pod szałwiową pierzynką

  • 2 porcje
  • 45 minut

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • mała dynia hokkaido 1
  • olej rzepakowy
  • szałwia pół pęczka
  • migdały pół garści
  • orzechy ziemne garść
  • płatki drożdżowe 5-6 łyżek
  • sól pół łyżeczki
  • pieprz 1/3 łyżeczki

sposób przyrządzenia

Dynię umyj i pokrój w grubsze plastry. Natrzyj małą ilością oleju i piecz, aż będzie miękka w temperaturze 230 stopni. Na grube okruchy zmiksuj orzechy, dodaj posiekaną szałwię, płatki oraz przyprawy. Całość wymieszaj. Posyp kruszonką pod koniec pieczenia. Jedz gorące.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0