UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Bataty pieczone z oregano i pietruszką

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • batat 2
  • rolada z sera koziego 3 plastry
  • puszka cieciorki 1
  • świeża pietruszka pęczek
  • świeże oregano 1/2 pęczka
  • papryczka chili 3 cm
  • sól i pieprz do smaku
  • kurkuma łyżka
  • czosnek 1 ząbek
  • olej ok 7 łyżek
  • sok z połowy cytryny

sposób przyrządzenia

Rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Umyj dokładnie bataty, wysusz, przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj olejem i umieść w piekarniku, piecz 20-30 minut aż zmiękną. Opłucz i wysusz cieciorkę. Umieść w misce, bardzo drobno posiekaj pół pęczka natki pietruszki, dodaj 3 łyżki oleju, kurkumę, papryczkę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj. Wyłóż blachę papierem do pieczenia. Cieciorkę rozłóż na papierze, piecz ok 20-30 minut, aż się zarumieni i będzie chrupiąca. Kiedy będzie gotowa posiekaj garść pietruszki i oregano i wymieszaj z cieciorką. Wyjmij bataty, połóż na nich ser kozi, cieciorkę, oregano i pietruszkę, skrop sokiem z cytryny.
Jedz od razu.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0