UŻYWAMY CIASTECZEK.

Więcej na stronie polityka prywatności

Realizujemy wyłącznie zamówienia od 50 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Kanapka z pieczoną dynią i karmelizowanym jabłkiem

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • jabłka kilka plasterków
  • cukier łyżeczka
  • masło klarowane
  • cynamon szczypta
  • olej do pieczenia
  • sól i pieprz do smaku
  • dynia pokrojona w sześciany garść
  • bułka
  • świeża pietruszka garść
  • rukiew wodna garść
  • ser bryndza kilka łyżek
  • pasta tahini łyżeczkę
  • woda 2-3 łyżki

sposób przyrządzenia

Zacznij od upieczenia dyni do miękkości w 200 stopniach. Pamiętaj, aby wcześniej skropić ją olejem, posolić i dodać pieprz. Jabłko pokrój na plastry. Na patelni rozgrzej masło połóż jabłka, dodać cynamon i cukier. Podsmaż przez parę minut aż ładnie się zarumienią i skarmelizują. Aby przygotować sos w miseczce umieść tahini i wodę, wymieszaj dokładnie. Kanapkę podawaj z serem bryndza, pieczoną dynią, jabłkiem, pietruszką, rukwią wodną i sosem.

Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com

udostępnij
Wózek sklepowy
Brak produktów w koszyku!
Kwota częściowa
0,00 
Całkowita kwota
0,00 
Kontynuj zakupy
0