Miska z rukwią wodną, jarmużem i kolendrą
- Fit
- 2
- 30 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- tofu kostka
- kimchi 4 łyżki
- groszek stączkowy
- grzyby shimeji
- rukiew wodna
- kolendra
- jarmuż mikro liście
- łodyga selera naciowego
- suchy ryż 60 g
- marchew 1
- olej rzepakowy
- ogórki małosolne 2
- garść borówek
- sezam
sposób przyrządzenia
Tofu pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Smaż tofu aż będzie rumiane. W połowie dodaj oczyszczone grzyby i strąki groszku. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Obraną marchewkę zetrzyj na tarce. Składniki na sos dokładnie wymieszaj w słoiku. W misce na środku ułóż ryż a wokół rozłóż dodatki. Polej sosem, posyp kolendrą i sezamem