Kofty z jagnięciny ze świeżą mietą i lubczykiem
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- mielona jagnięcina 500 g
- cebula 1
- czosnek 2 ząbki
- świeży lubczyk doniczka
- świeża mięta doniczka
- sól i pieprz do smaku
- cynamon 1/2 łyżeczki
- chili łyżeczka
- cukier łyżeczka
sposób przyrządzenia
Posiekaj drobno cebulę, dodaj cukier i sól. Podsmaż przez 2 minuty. Dodaj do mięsa. Przeciśnij czosnek przez praskę, posiekaj lubczyk i miętę. Razem z cynamonem oraz chilli dodaj do mięsa. Dokładnie wymieszaj i odstaw pod przykryciem do lodówki na ok 30 minut. Na patyczkach uformuj mięso i grilluj przez parę minut na patelni grillowej. Podawaj ze świeżą miętą i sokiem z limonki.
Przepis i zdjęcie: Anna Mastalerz i Kamil Roszczyk
www.masztalerz.tumblr.com