Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Jaja na jogurcie z miętą

  • śniadania

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • mięta pół pęczka
  • jogurt grecki 250 g
  • ząbek czosnku
  • masło 40 g
  • papryczka chili 1 mała sztuka
  • płatki czili 1 łyżeczka
  • wędzona papryka 1 łyżeczka
  • jajka 2 sztuki
  • ocet winny 2 łyżki
  • sól i pieprz
  • woda 1 litr
  • sok z połowy limonki
  • skórka otarta z połowy limonki

sposób przyrządzenia

W misce połącz jogurt, sok z limonki, czosnek przeciśnięty przez praskę, połowę mięty wcześniej drobno posiekanej. Dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozpuść masło. Kiedy się podgrzeje dodaj wędzoną paprykę, płatki chilli oraz papryczkę chilli. Smaż przez 2 minuty. Odstaw na bok. W garnku zagotuj wodę. Wlej ocet. Do miski wbij jajka. Zrób wir w garnku i wlej jajka. Gotuj przez 2 minut. Przełóż jajka w koszulce na ręcznik papierowy. Jogurt przełóż do miski. Przykryj jajkami. Polej masłem. Posyp skórką z limonki i porwaną miętą. Podawaj z pieczywem.

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0