Jaglanka z dynią i rozmarynem
- Fit
- 2
- 30 min
Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!
Zapraszamy do sklepu
składniki
- posiekany rozmaryn pół łyżeczki
- pomarańcza 1
- sok z pomarańczy z 2 pomarańczy
- kasza jaglana 80 g
- napój sojowy 350 ml
- puree z upieczonej dyni 80 g
- gałka muszkatołowa 1/4 łyżeczki
- kardamon 1/4 łyżeczki
- cynamon 1/4 łyżeczki
- kurkuma 1/5 łyżeczki
- syrop klonowy
- szczypta soli
- płatki kokosa kilka łyżek
- pyłek pszczeli 1 łyżeczka
sposób przyrządzenia
Kaszę jaglaną podpraż na sucho w rondlu. Mieszaj przez 2 minuty. Zalej napojem i sokiem z pomarańczy. Zagotuj i zmniejsz ogień. Dodaj przyprawy, rozmaryn i dynię. Mieszaj co jakiś czas aby kasza się nie przypaliła. Kiedy kasza będzie miękka i wchłonie płyny przełóż ją do misek. Posyp kokosem, pyłkiem pszczelim, dodaj kawałki pomarańczy i polej syropem.