Realizujemy wyłącznie zamówienia od 80 złotych. Teren dostawy Warszawa + 20km od granic miasta.

Czekolada na gorąco z rozmarynem

  • Desery
  • 1 porcja
  • 15 min

Świeże zioła wykorzystane w tym przepisie możesz kupić online!

Zapraszamy do sklepu

składniki

  • czekolada mleczna 230 g
  • mleko 160 ml
  • ostra papryczka zmielona szczypta
  • rozmaryn gałązka
  • bita śmietana 4 łyżki

sposób przyrządzenia

Do garnka wlej mleko i wrzuć całą gałązkę rozmarynu. Zioło rozetrzyj wcześniej w dłoniach, aby pobudzić aromat. Podgrzewaj powoli i kiedy mleko będzie ciepłe, dodaj czekoladę i przyprawę. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści. Wyjmij rozmaryn. Rozlej gorącą czekoladę do filiżanek i podawaj z bitą śmietaną. 

udostępnij
Shopping Cart
There are no products in the cart!
Kontynuuj zakupy
0